14 december 2008

Mysigaste dagen på länge..

Har haft en heldag i stan idag.. Hur mysigt som helst.
De slog mig att Stockholm nog är en av de vackraste städerna i världen. Hur fint är det inte när du står på Skansen och kollar ut över vattnet, eller när du står vid bron över till Gamla stan och kollar ut över Stockholm.
Pernilla plockade upp mig i morse vid tio, sen åkte vi och hämta upp Sara och Emil. Körde förbi och köpte frukost på kondis som vi sedan åt i bilen. Därefter bar det av till Skansen. Där gick vi runt och kollade på allt hantverk som såldes. Köpte ett te med Havtorn som luktade hur gott som helst och ska vara bra för kroppen. En tripp på Skansen skulle ju inte vara fullbordad utan att köpa skruvade polka grisar i strut. Köpte även Havtorns elixir som är som ett flytande kosttillskott fyllt med vitaminer och mineraler. Vi hann även med att kolla på alla djuren, eller iallafall de som vågade visa sig. Efter Skansen bestämde vi oss för att dra in på Grönan. De fanns inte så mycket
att se där och de var alldeles för kallt för att åka kvasten men inhandlade te även där. De blev Citron/Ingefära och Saffran/Apelsin/Chili te. Ska bli spännande och smaka. Blir nog på fikat ikväll om Maria vågar sig på att smaka.
Eftersom trippen på Grönan blev en snabbvisit, blev nästa stopp Gamla stan. Älskar verkligen Gamla stan de är så fint där.. Man känner verkligen att de finns en historia bakom varenda krök. Där blev de lunch på ett mysigt Café som låg nere i en källare som hade varit ett häkte under 1700 talet. Jätte god broccoli paj med kladdkaka (Swedish brownie) som efterrätt. Blev en promenad runt julmarknaden där också men den var inte alls lika bra som den på Skansen.
Allt som allt en toppen dag!












Dagens citat:
Kolla mamma flodhästar!
Men gumman de där är juh grisar.



0 Era tankar: